New build

The Old Barn Amberley

The owners desired to build a replacement dwelling for the exisiting house, which was small, of low quality design and in very poor condition.  The brief was for a new house to respect the shape, scale and aspect of the original house within the site while providing a larger living accomodation.

The final design reflected the original 'L' shape of the house with a single storey leg to the north and a two storey leg to the west.  A modern kitchen and dining room sit within a vaulted oak ceiling to the single storey leg, with sitting and bed rooms accommodated in the larger west leg.  Both area's include complete walls of glazed bi-fold doors which open onto a flagstone terrace and the garden. 

Materials used included local stone and brick dressings, oak weatherboarding and natural slate to the roof. 

please select