Archive

White Shielings Bosham Hoe

White Shielings is situated on a lovely south facing site overlooking Chichester Harbour.

The brief was to create a new Family Room adjacent to the existing kitchen, a new Garden Room adjoining to existing Living Room, and a new front entrance hall. The clients spend time in the US and were keen to emulate the New England style, and to enhance the appearance of the existing white painted and timber boarded house.

The materials selected for the extensions include painted rendered walls, painted timber boarding and pan tiled roofs.

The Family Room and the Garden Room have been designed to take full advantage of the spectacular views, with large areas of traditionally detailed purpose made windows. Both rooms also have open ceilings with Douglas fir trusses supporting the roof.

The new features in the house include a new fireplace in the Family Room, a new staircase, built in window seats.

please select